Škola Kajaka i Kanua

Učiti od najboljih..


Škola kajaka i kanua početna je kategorija u karijeri sportaša KAJAKAŠA-KANUISTA. Svi kajakaši i kanuisti, bez obzira na starost započinju svoju sportsku karijeru u Škola kajaka i kanua. Naši iskusni treneri i instruktori, večinom bivši državni prvaci, upoznaju polaznike škole veslanja sa osnovama vožnje kajaka i kanua, te načinima savladavanja prirodnih i umjetnih prepreka.

Kajak i kanu na divljim vodama je sport na vodi u kojem se natjecatelji natječu veslajući u čamcima određenim dionicama. Postoje dvije glavne izvedbe čamaca za ovaj sport, a to su kajak i kanu. Razlika je ta što kod kajaka svaki veslač koristi veslo s dvije lopatice, dok se kod kanua koristi veslo s jednom lopaticom.
Natjecanje na ‘divljim vodama’ se održava najčešće na rijekama u prirodi na kojima vas zapljuskuju valovi i nose brzaci, a uključuje dvije osnovne discipline, slalom i spust. Slalom je disciplina kod koje natjecatelji prolaze zadanu stazu koja se sastoji od vrata koje vise na žici rastegnutoj iznad staze. Spust je disciplina u kojoj se u što kraćem vremenu treba prijeći zadani dio staze.

…svjetskih prvaka …

start

Uz osnovna znanja koja će polaznicima omogućiti sigurnu samostalnu vožnju, uvijek postoji mogučnost da poboljšaju svoja znanja učeći na iskustvima mnogih svjetskih, europskih i državnih prvaka a članova našeg kluba.

Da bi upoznali što širi dio mladih sa sportovima na vodi, pristupili smo prezentaciji kroz programe za djecu školske i predškolske dobi a koji se održavaju u sklopu Ljetnog sportskog kampa na Gradskom bazenu Varaždin.

Po završetku Kajak-kanu škole  klub organizira Ljetni veslački kamp, na slalom stazi kod HE Dubrava kod mjesta Veliki Bukovec, gdje se stečena znanja podižu na višu razinu. Polaznici Kajak-kanu škole mogu se uključiti u rad Kluba i sudjelovati na natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu.

 upisi…


Upisi u Kajak-kanu školu vrše se od Svibnja mjesca te u ljetnim mjesecima. Upisi se vrše u klupskim prostorijama kod glavnog mosta na rijeci Dravi, subotom i nedjeljom od 15 do 16 sati. Primaju se djevojčice i dječaci od 10-14 g. starosti, uz uvjet znanja plivanja. Prilikom upisa ispunjava se upisni formular sa osnovnim podacima polaznika kojeg potpisuju roditelji ili staratelji. Naravno da godine nisu uvjet ako netko želi naučiti veslati i u kasnijoj dobi, svi su dobrodošli.

Za početak vam je potrebna osnovna sportska oprema – tenisice, trenirka, sportske hlačice, kupaće hlačice, triko jer klub osigurava čamce (koji su nepotopivi), vesla, sigurnosne plivačke pojaseve i kacige.

Upite slobodno pošaljete u kontakt obrascu na dnu stranice.

… i oni su nekad išli u školu kajaka i kanua !

[supsystic-gallery id=4 position=center]